DROŽILI SE BOMO V SOBOTO, 12. OKTOBRA, OD 10. DO 16. URE

V dvorani Poslovnega centra Lopan v Mislinji na Koroškem bo v soboto, 12. oktobra, dišalo po kruhu z drožmi in drožastih dobrotah. Prostora in časa bo dovolj, da se srečam z vsemi drožomani in drožoljubi, da skupaj poklepetamo, kaj novega izvemo in med več kot 20 ponudniki izberemo tudi kaj lepega in uporabnega za peko in dom.

Se vidimo?

Anita Šumer

KAJ PRIPRAVLJAMO?

 

Na dogodku bomo vsi Šumerji: moja malenkost, mož Sašo in najin drožasti Rudl. Celodnevni dogodek  pa so nam pomagali ustvariti tudi drugi drožoljubi, podporniki in podjetja, s katerimi sodelujem in čigar izdelke uporabljam in cenim. Na več kot 20 stojnicah boste lahko okušali raznovrstna živila, kupovali uporabne izdelke, ki so nepogrešljivi v domu vsakega drožoljuba, prisluhnili predavanju o kruhu, si ogledali delavnico krašenja kruha, ga pozneje tudi poskusili in izvedeli, kje na svetu je prva knjižnica droži in kako deluje. Namen dogodka pa je predvsem navezovanje stikov med drožomani iz vse Slovenije, zato – več nas bo, bolj luštno nam bo!

Vsi, ki se boste brezplačno prijavili na dogodek na spodnji povezavi, boste prvi obveščeni o sobotnem dogajanju.

Z NAMI BODO …

Na dogodku boste lahko spoznali 20 ponudnikov zanimivih in uporabnih izdelkov:

Program Drožomanije z Anito Šumer

 

10.00 Odprtje Drožomanije z Anito Šumer s kulturnim programom
11.15 Premiera dokumentarca o začetku Drožomanije
11.40 Pogovor z Brigito Rajšter, KPM, Muzej Slovenj Gradec: Kruh je božji dar
12.00 Predstavitev razstavljavcev in sponzorjev
12.40 O drožeh po svetu bo govoril Karl de Smedt, Puratos N.V., Belgija
13.20 Anita Šumer: prikaz in nasveti za krašenje kruha (demodelavnica)
14.00 Prvo knjižnico droži na svetu, ki je v Belgiji, bo predstavil Karl de Smedt, Puratos N.V., Belgija. Sledi svečana predaja Rudla v knjižnico droži.
15.00 Predaja zbranih sredstev od prodaje knjige Drožomanija Lizi
15.30 Nagradno žrebanje in konec dogodka

Organizirana je animacija za otroke.

Dogodek bodo pomagali zdrožiti:

GLAVNI TUJI SPONZOR
Puratos Group, Industrialaan 25, B-1702 Groot–Bijgaarden, Belgium

www.puratos.com

Podjetje Puratos je mednarodna skupina, ki ponuja popoln nabor inovativnih izdelkov, surovin in strokovnega znanja za pekarne, slaščičarne in čokoladnice. Sedež podjetja se nahaja v bližini Bruslja v Belgiji, kjer je bilo podjetje ustanovljeno leta 1919. Predvsem pa želimo biti »zanesljivi partnerji v inovacijah« in pomagati svojim strankam po vsem svetu, da bodo lahko ponudila svojim lokalnim skupnostim hranljive in okusne izdelke.

Na Drožomaniji bo Puratos predstavljal različne vrste droži za pekarne O-tentic, Sapore, izdelke Softgrains (različna žita, namočena v drožeh), kaljena žita in pripravil pokušino kruha, pripravljenega z izdelki podjetja Puratos.

GLAVNI SLOVENSKI SPONZOR
Spar Slovenija, Letališka cesta 26, 1000 Ljubljana

www.spar.si

SPAR Slovenija je del mednarodne verige trgovin SPAR, prisotne v več kot 42 državah po vsem svetu. V Sloveniji je podjetje SPAR prisotno že več kot 25 let, v tem času pa je neprestano širilo svojo trgovsko mrežo in ponudbo. Temelj njihovega dela je ponuditi najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, zagotoviti široko in pestro izbiro, poskrbeti za vedno sveže izdelke in družno delati za skupni cilj – zadovoljstvo vsakega kupca.

Na Sparovi stojnici na Drožomaniji boste lahko spoznali dve njihovi blagovni znamki: Spar Natur*Pur moka in Spar Natur*Pur namazi.

Prav tako bodo 300 obiskovalcev obdarili z ekološkimi namazi Spar Natur*Pur.

SREBRNI SPONZORJI

Miele d. o. o., Brnčičeva ulica 41g, 1231 Ljubljana – Črnuče

www.miele.si

Podjetje Miele se osredotoča na proizvodnjo gospodinjskih aparatov za kuhinje, nego perila in nego tal ter na aparate za uporabo v poslovnih obratih in medicinskih ustanovah (Miele Professional). Strateška vizija podjetja je postati najbolj zaupanja vredna in zaželena vrhunska blagovna znamka na svetu.

Miele svojim strankam zagotavlja izdelke, ki postavljajo merila za dolgo življenjsko dobo, zmogljivost, udobje pri upravljanju, energijsko učinkovitost, dizajn in servis. To ponazarja slogan »Immer besser« (vedno boljši), ki sta ga ustanovitelja Carl Miele (li.) in Reinhard Zinkann natisnila že na prve aparate in ta še danes zaznamuje podjetje Miele.

Podjetje Miele bo za dogodek zagotovilo 2 kombinirani parni pečici.

Malinca d. o. o., Cesta Františka Foita 10, 3320 Velenje

www.malinca.si

Malinca je blagovna znamka za zdravo prehrano in naravno kozmetiko, hkrati pa tudi portal z recepti in nasveti za zdravo življenje. Pri izbiri izdelkov dajemo prednost izdelkom slovenskega porekla in izdelkom iz kontrolirane ekološke pridelave. Sodelujemo z različnimi kmetijami, proizvajalci in nutricionisti, s katerimi izbiramo, testiramo in razvijamo izdelke ter storitve, ki so najboljši za naše telo.

Podjetje Malinca bo obiskovalcem Drožomanije poklonilo 200 kg ekološke ržene moke.

UPRINT d. o. o., Limbuška cesta 49, 2341 Limbuš

www.uprint.si

Grafična hiša z več kot 27-letnimi delovnimi izkušnjami v grafični dejavnosti, ki se primarno ukvarja z offset in digitalnim tiskom. V tem času so si z delom pridobili neprecenljive izkušnje, ki im pomagajo, da skušajo uspešno prehoditi vsakdanje težave in s tem čim bolj ustreči vsem naročnikom pri njihovih željah. Tiskajo knjige, brošure, glasila, zloženke, plakate, pisalne bloke, vizitke, nalepke … So uveljavljeno ime na svojem področju, to pa je dokaz, da se k njim vračajo vedno zadovoljne stranke. Sledijo trendu, spremljajo moderne smernice grafičnega trga, vlagajo v znanje in razvoj in tako investirajo v novo sodobno opremo.

UPRINT bo natisnil vse tiskovine dogodka.

AYATANA d. o. o., Begunjska cesta 4, 4248 Lesce

www.ayatana.eu

AYATANA je mlado slovensko podjetje, ki poganja lastno domačo proizvodnjo dveh vrst fermentirane probiotične pijače – kombucho in vodni kefir, ki je prvi tovrstni izdelek na slovenskem trgu. AYATANA ekipa vodi tudi mednarodni portal z zdravimi in enostavnimi družinskimi recepti, članki in e-knjigami ter pripravlja inovativno aplikacijo za sestavo družinskega prehranskega načrta na osnovi rastlinske prehrane.

Na Drožomaniji se bodo predstavljali z obema fermentiranima probiotičnima pijačama:  kombucho in vodnim kefirjem v več okusih. V stekleničkah in na kozarec.

BRONASTI SPONZORJI

AMPROJ, d. o. o., Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana

www.eko365.si

Podjetje AMPROJ, d. o. o. je največji dobavitelj najkakovostnejših aparatov za pripravo zdrave hrane: mlinov za mletje zrnja in semen v moko, kosmičnikov, sokovnikov, mešalnikov/blenderjev, sušilnikov/dehidratorjev, destilatorjev, stiskalnic za olje, kalilnikov, liofilizatorjev … Njihovo ponudbo  si lahko ogledate v spletni trgovini: www.eko365.si in na specializiranih spletnih straneh www.eujuicers.si, www.mojmlin.si, www.excaliburdehidrator.si.

Na stojnici se bodo predstavljali z: mlini za moko, siti za moko, košaricami za vzhajanje, skledami, keramičnimi posodami za peko kruha, kuhinjskimi roboti za gnetenje.

VABO d. o. o., Glavni trg 43, 2380 Slovenj Gradec

www.kope.si 

Smučišče Kope leži na skrajnem zahodnem in najvišjem delu Pohorja. Smrekovi gozdovi, med katerimi leže trdne pohorske kmetije, segajo prav do vrha; alpske senožeti med njimi se pozimi spremenijo v smučišča. Sneg pobeli travnate površine že novembra in se umakne pozno spomladi. Razgiban teren ponuja smučišča – najdaljša proga je dolga 1400 metrov in ima 500 metrov višinske razlike – za začetnike in zahtevne smučarje. Ko sneg skopni, pa smučišče obiskujejo ljubitelji sprehodov ter nabiralci gob in gozdnih sadežev.

Za vse obiskovalce Drožomanije pripravljajo posebno ponudbo za vikend paket DROŽOMANIJA na Kopah od petka do nedelje po izjemno ugodni ceni 50 €/osebo (2 x polpenzion) ali eno nočitvijo v Hotelu Slovenj Gradec za 40 €/osebo. Več informacij na rezervacije@kope.si s kodo DROŽOMANIJA.

Obiskovalci bodo lahko sodelovali v nagradnem žrebanju, srečnežu bomo podarili 3-dnevni vikend paket BOOM za 2 osebi.

Triuna

www.triunastudio.com

Triuna, ustvarjalni studio iz Ljubljane,  je specializiran za kakovostno in emotivno trženje ter oblikovanje. Verjamejo v vizualiziranje zgodb za blagovne znamke, da skupaj ustvarijo nekaj resnično pomenljivega.

Studio Triuna bo poskrbel za celostno grafično podobo dogodka.

TRIS IN TRIS, d.o.o., Otiški vrh 4 A, 2373 Šentjanž pri Dravogradu

www.tris-in-tris.si

TRIS IN TRIS so tiskarna in proizvodnja športnih oblačil z dolgoletno tradicijo. Ponujajo širok spekter promocijskih rešitev, od grafičnega oblikovanja, tiska na tekstil, vezenja, poslovnih daril, do izdelave delovnih oblek in športnih dresov, zastav, promocijskih konstrukcij …

Na dogodku bodo na voljo posebne majice Drožomanija in prvih 200 obiskovalcev bo brezplačno prejelo bombažno vrečko Drožomanija.

EKOLOŠKO TURISTIČNA KMETIJA LEŠNIK

Hartman – Javornik, Golavabuka 24, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

www.turisticnekmetije.si/kmetija/lesnik

Ekološko turistična kmetija Lešnik bo gostila tiskovno konferenco na Koroškem in omogočila nastanitev predavateljema.

Trappa, pizzeria & bar, Koprska 94, 1000 Ljubljana

www.trappa.si

Picerija in bar Trappa, kjer vas razvajajo z izvrstnimi picami z drožmi, nežno vzhajanimi in hitro spečenimi v njihovi super vroči peči, bo gostila tiskovno konferenco v Ljubljani.

Planet GV d. o. o.,  Likozarjeva 3, 1000 Ljubljana

www.planetgv.si

 Njihova glavna dejavnost je izobraževanje in povezovanje. Letno organizirajo več kot 200 izobraževalnih dogodkov, od akademij do strokovnih konferenc in posvetov. Izvajajo jih v sodelovanju z vodilnimi stanovskimi in poklicnimi združenji ter priznanimi strokovnjaki. Znanje širijo z izdajanjem revij HRM, revije za managerje, ter ADMA, revije za administracijo in management.

SGD STRDIN d. o. o., Spodnji trg 53, 2344 Lovrenc na Pohorju

www.sgdstrdin.si

Uveljavljeno družinsko podjetje za izdelavo industrijskih tlakov in dekorativnih betonov. S spremljanjem najnovejših trendov ter uporabo najmodernejših tehnologij se že 30 let trudijo, da bi bili v koraku s časom, da vam lahko ponudijo najboljše izdelke. Individualno se posvetijo vsakemu projektu in vam s svojimi izkušnjami svetujejo pri iskanju najboljših rešitev.

MEDIJSKI PARTNERJI

Pri prireditvi sodelujejo:

Turistično društvo Mislinja, Društvo narava Pohorja, Občina Mislinja,

Osnovna šola Mislinja, družina Miklavž, Knjižnica Mislinja, Špilarjev mlin