3. dio: ZOOM radionica pečenja bezglutenske pizze – pečenje

Dakle, prije pečenja tijesto treba biti napuhano i naraslo, od trenutka kada smo ga premjestili u posudu. Ako to nije slučaj, ostavimo ga još na sobnoj temperaturi prije pečenja.

Najmanje 20-30 minuta prije pečenja zagrij svoju pećnicu na maksimum (gornje, donje grijače, bez ventilacije):

  • ako pečeš na pladnju, zagrij pladanj zajedno s pećnicom.
  • ako pečeš na šamotnoj/čeličnoj ploči, također je dobro zagrij.

Kvasnapomena: Ako tijesto sporije raste, stavi ga negdje na toplo. Možeš u mikrovalnoj zagrijati veliku šalicu vode. Zatim stavi posudu/košaru/kalup s tijestom u mikrovalnu da tamo naraste.

Kvasnapomena: Tijesto prije pečenja treba biti napuhano, spužvasto. Ako to nije slučaj, pričekaj malo. Možda sat ili dva.

*Nijedan dio ovog tečaja nije dozvoljeno reproducirati, kopirati ili na bilo koji drugi način razmnožavati ili dati na raspolaganje javnosti ili prenositi bilo kome drugome tko nije kupio tečaj.

@Autorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2025. Sva prava pridržana.

Post a comment

Leave a Comment